Hotelowa restauracja serwuje bufety śniadaniowe i dania oparte o regionalne, tradycyjne receptury, naturalne produkty pozyskiwane od lokalnych dostawców oraz pochodzące z własnych, ekologicznych upraw warzywa, owoce i zioła.
Z ideą slow life ściśle związana jest filozofia slow food, czyli przygotowywania pełnowartościowych potraw, często ze składników pochodzących z własnych upraw. W Masuria Hotel & SPA przykładamy wielką wagę do zdrowych posiłków, dlatego nasze potrawy powstają z owoców, warzyw i ziół pochodzących z własnego ogrodu. Współpracujemy też z lokalnymi dostawcami, którzy dostarczają nam najlepszej jakości nabiał, mięso czy ryby.
Jeśli chcesz poczuć niezapomniany smak prawdziwej mazurskiej kuchni, koniecznie odwiedź naszą Restaurację Natura, w której każdy posiłek przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanych składników bogatych w witaminy i minerały. Tutaj przekonasz się, że zdrowe odżywianie nie musi być nudne i niesmaczne. Odkryj u nas wspaniałe, naturalne smaki, które sprawią, że pokochasz odżywianie zgodne z ideą slow food.
Podczas odpoczynku w naszym rodzinnym hotelu na Mazurach z całą rodziną możesz wziąć udział w warsztatach kulinarnych, prowadzonych w przyhotelowym ogrodzie. Podczas tych spotkań dowiesz się, jak odżywiać się zdrowo i smacznie. Zajęcia skierowane są również do dzieci, które będą miały okazję poznać proces przygotowywania zdrowych posiłków od kuchni.
Całość naszej wyjątkowej oferty kulinarnej zwieńcza Mazurska Zielarnia, gdzie można skosztować prozdrowotnych naparów ziołowych przygotowanych ze świeżo zebranych i suszonych roślin. Oferujemy również ręcznie przygotowywane przetwory z bogactw zebranych w mazurskich lasach. Znajdziesz je w naszej Mazurskiej Spiżarni.
Hotelowe zagony to także miejsca, w których prowadzone są warsztaty i zajęcia edukacyjne dla dzieci i dorosłych. W Restauracji Natura Goście skosztują przyrządzonych we własnej wędzarni ryb i mięs.
W Mazurskiej Zielarni napiją się herbat i naparów ziołowych przygotowywanych na bazie lokalnie występujących, naturalnych składników.
Zapisz się na nasz newsletter.